Besparen op loonkosten

Gemiddeld wordt er ongeveer 40% van de loonsom afgedragen aan sociale lasten. Maar veel fitness en leisure organisaties kunnen hier flink op besparen door een efficiëntere inrichting van HR Financieel Beleid en Sociale Zekerheid.

De analyse van onze partner met wie samenwerken in dit traject maakt nog ongebruikte subsidie- en kortingsregelingen uit 2011 tot heden inzichtelijk en zorgt dat u als werkgever alsnog deze financiële voordelen uit de sociale- en fiscale wetgeving ontvangt. De bevindingen ontvangt u middels een uitgebreid adviesrapportage welke persoonlijk met u wordt besproken. Tevens brengen zij uw besparingskansen en toekomstige loonkostenrisico’s in kaart.

Uw investering

Om gedegen onderzoek te kunnen doen hebben wij inzicht nodig in een aantal documenten. De duur van het verzamelen van deze stukken is afhankelijk van uw administratie gemiddeld neemt dit 1 uur van uw tijd in beslag. Een analyse start bij u op locatie waar onze partner een eerste analyse maakt van de door u aangeleverde documenten.

Duur

Nadat het onderzoek bij u op locatie is afgerond worden de relevante documenten gedigitaliseerd om door onze partner verder geanalyseerd te worden. Het gehele besparingsonderzoek ronden zij binnen 1-3 maanden af. De doorlooptijd is afhankelijk van o.a. de responstijd van het UWV en de Belastingdienst. Na het afronden van ons onderzoek bespreken zij hun unieke adviesrapport, waarbij ze dieper ingaan op hun bevindingen.

Vergoeding

Onze partner werkt op basis van het principe “betaling uitsluitend bij opbrengst”. Alleen bij succes én een besparing vragen zij een percentage van de daadwerkelijk gerealiseerde besparing. Uiteraard ondersteunen zij u met het doorvoeren van de gevonden besparingen.